Tillbaka

 

 


12 år med barnkören Spektrum

2010
» Sångare från Spektrum framförde ett traditionellt Luciatåg på Skansen den 12 och 13 december 2010
» Höstterminen 2010 avslutades med Julkul-konserten den 11 december 2010
» Spektrum sjöng för kungafamiljen och deltagarna vid World Child & Youth Forum på Kungliga slottet i Stockholm den 19 november 2010
» Spektrum sjöng i Eric Ericsonhallen på Eric Ericsondagen den 24 oktober 2010
» Spektrum uppträdde på Tumbascenen i samband med Världens Barngalan den 15 oktober 2010
» Sångare från Spektrum och Minispektrum sjöng på Barnens Allsång från Skansen sommaren 2010, med gästartisterna Electric Banana Band, Ola Svensson, Benjamin Wahlgren och Amy Diamond
» Spektrum framförde det humoristiska sångspelet Mäster Wolfgang med skolföreställningar 6-7 maj och offentliga konserter den 8 maj 2010.

2009

» Spektrum framförde sånger ur Julkulrepertoaren vid SPFs årsstämma den 21 december 2009
» Sångare från Spektrum framförde ett traditionellt Luciatåg på Skansen den 13 december 2009 » ”Lucia på Skansen”
» Höstterminen 2009 avslutades med Julkul-konserter den 12 december 2009 » ”Julkul 2009”
» Sångare från Spektrum gick Luciatåg på Alfa Laval den 11 december 2009
» Spektrum och Steens medverkade i Carmina Burana i Botkyrkahallen den 21 november 2009 » ”Carmina Burana”
» Spektrum medverkade, liksom Salem al Fakir, Cirkus Cirkör, Alby Fejm m.fl., vid återinvigningen av Tumbascenen den 24 oktober 2009
» Föreställningen African Madonna visades i Tumba kyrka den 16 oktober 2009 » ”African Madonna”
» Spektrum medverkade på TellusArt Scandinavia Events invigning ”Unga tankar om Tellus” » ”Unga tankar om Tellus”
» Sångare från Spektrum sjöng på Barnens Allsång från Skansen sommaren 2009, med gästartisterna Kevin Borg, Sandra Dahlberg och Amy Diamond » ”Barnens Allsång!”
» Spektrum med flera Botkyrkakörer och artister hade Allsångskonsert den 17 maj 2009 på Hågelby i Tumba.
» Föreställningen African Madonna visades i Hagakyrkan i Göteborg den 25 april 2009 » ”African Madonna”

2008
»
Höstterminen avslutades med JULKUL, två konserter i Tumba Pingstkyrka med alla Spektrumkörerna samt gästsolist Daniel Gidlund.
» Spektrum och MiniSpektrum var med och sjöng vid en barn- och familjegudstjänst i Ängskyrkan Tumba. » Spektrum medverkade på Den Stora Körfesten tillsammans med flera andra Botkyrkakörer, i Hågelbyparken den 17 maj.
» Astrid Lindgrens Sagovärld visades som skolföreställningar samt som offentliga familjeföreställningar på Tumbascenen i april.

2007
» Sångare från Spektrum och Steens gick Luciatåg på Alfa Laval
» Hösterminen 2007 avslutades som vanligt med JULKUL tillsammans med de andra Spektrumkörerna och den stora ProvaPå-kören!
» Den 9 november medverkade Spektrumkören på en konsert på Nybrokajen 11 (Rikskonserters eget konserthus) under ett stort barnkörkonvent. Kören ackompanjerades av musiker från Peru, Moqambique och Sverige.
» 11 maj släpptes Spektrums första skiva  - ¡Vamos amigos!
» Tillsammans med gästsolist Pelle Ankarberg (Tarzans svenska röst) gjorde kören två familje-
föreställningar på Hallunda Folkets Hus den 12 maj med föreställningen Disney World Sing-a-long

2006
» Sångare från Spektrum och Steens gick Luciatåg på Alfa Laval
» Spektrum avslutade terminen tillsammans med de andra körerna med två stora JUL KUL-föreställningar.
» Spektrums egen skiva ¡Vamos Amigos! spelades in hösten -06. Med 11 härliga sånger från Sverige och Latinamerika - en del av körens standardrepertoar
» Steens och Spektrum hade gemensam vårkonsert i Folkets Hus Hallunda torsdag den 4 maj. Spektrum bjöd på lite från sin vårterminsrepertoar. Steens underhöll med sitt Lübecks-program, innehållande allt från barocktrio till streetdance och allt från folkmusik till Mozart.
» Delar av kören fick återigen uppdraget att delta vid utdelningen av Global Friends Award och WCPRC (“Barnens Nobelpris”) vid Gripsholmsslott den 20 och 21 april.

2005
» Delar av Spektrum framträdde på Östasiatiska muséets invigning av utställningen "Till minne av Tsunamikatastrofen" på uppdrag av Diakonia.
» JUL KUL 2005! Tillsammans med de andra Spektrumkörerna, musiker, solist och PP-kören gjorde Spektrum en fantastisk show!
» På FN-dagen, under Tumba kyrka Kulturvecka, kunde man se och höra Spektrum tillsammans med de andra Spektrumkörerna i "Världens barn", en barn- och familjekonsert.
» Barn från Spektrum och Minispektrum deltog i inspelning av Stand Up Comedy-programmet Stockholm Live i TV2 den 17 oktober tillsammans med bl a Özz Nüjen och Shan “the Man”.
» ¡Vamos amigos! En föreställning full av sång, dans, rytm och musik från Latinamerika visades som skolkonserter i Folkets Hus Hallunda den 20 maj och sedan som två offentliga föreställningar - som vanligt för utsålda hus!
» Delar av kören var med på Global Friends prisutdelningar 2005 på Gripsholm i april. Där mötte Spektrum barn från hela världen och fick sjunga för juryn, de som tog emot priset och Prinsessan Christina m.fl.
» Sångare från Spektrum och Mini-Spektrum gästade vid PP-körens konserter - Sounds of Musicals
» "Sångsvanen lyfter" -  Spektrum deltog med ett litet sånginslag samt visade några av de dräkter som användes i det stora Mozartprojektet i samband med att Charlotte och Marie föreläste på Kungliga Musikhögskolan.

2004
» JUL KUL-konserter den 11 december i Hallunda Folkets Hus. Medverkade gjorde även de andra Spektrumkörerna samt den stora "Prova På kören" för vuxna. Allt som allt ca 200 körsångare på scenen samt musiker.
» Spektrum medverkade som publik vid inspelningen av barnprogrammet "Blubb", i inslaget "Blubba med Babsan". Barnprogrammet visades i TV4 på lördagsmorgnar.
» Mini-konsert för deltagare på kvällsföreläsningen "Barnens värld" på Freinetskolan Kastanjen den 18 november.
» Delar av Spektrum framträdde på "Stockholm Live" (stå upp-show) i Sveriges television.
» Spektrum hade återigen äran att sjunga på Galakonsert på Confidencen för Kungen och Drottningen till förmån för Childhood Foundation.
» Gemensam vårkonsert och musikcafé för alla Spektrumkörerna i Folkets Hus.
» Spektrum uppträdde för kommunfullmäktige i Botkyrka.
» Spektrum fick återigen äran att delta med en del av kören på utdelningen av "Barnens Nobelpris" på Gripsholms slott.
» "Frontfigurerna" från sångspelet Mäster Wolfgang var med och minglade i sina fina 1700-talskläder och peruker på invigning av utställningen KÄNSLA FÖR HÅR, Mångkulturellt centrum, Fittja gård.
» Spektrums körpedagoger fick Botkyrka Kulturstipendium 2003. Vid utdelningsceremonin i kulturhuset Rotemannen i Alby var Spektrum med och uppträdde med delar ur sångspelet Mäster Wolfgang.

2003
» På Luciadagen medverkade Spektrum på 2003 års JULKUL-konsert tillsammans med ett hundratal sångare från "PP-kören" (Prova På -kören), Steens (Spektrum Teens) musiker och gästsolist. Två föreställningar visades.
» Spektrumkören hade äran att med delar ur Mozartkonserten "Mäster Wolfgang" uppträda på Kungliga Musikhögskolan.
» En höstvecka under Botkyrka kulturmånad 2003 visades nio föreställningar av "Mäster Wolfgang" i Folkets Hus i Hallunda. Uppsättningen uppmärksammades både från när och fjärran - bl a med besökare från Norge. Tidningen Mitt i Botkyrka Salem skrev ett reportage.
» Förhandsvisning av Mäster Wolfgang i Folkets Hus Hallunda i samband med Vy2003.
» Framförande av delar av sångspelet Mäster Wolfgang vid Confidencens jubileumskonsert där bland andra Kungen och Drottningen var närvarande.
» Uppträdande tillsammans med George Riedel och Kjell Öhmans orkester i samband med Astrid Lindgrens Litteraturprisutdelning på Skansen. Uppdragsgivare Statens kulturråd. Litteraturprisutdelare Kronprinsessan Victoria.
» Konsertuppförande av föreställningen Mäster Wolfgang på Skansen i samband med Hattparaden.

2002
» Kören uppträdde tillsammans med 110 sångare i "Prova på-kören" och de andra spektrumkörerna - allt som allt 90 barn - i JUL KUL-konserterna i Folkets Hus Hallunda.
» Medverkade vid Envisions miljökonferens i Västerås i samband med indianen Oren Lyons utnämning till Global friends vuxenstödjare.
» Var inbjudna att vara med vid Polarprisutdelningen och sjunga för Miriam Makeba i Berwaldhallen tillsammans med bl.a. Radiosymfonikerna och Zifa.
» ”AFRIKA” - ett sång- och dansprojekt samt konsert i Botkyrka tillsammans med artisten Zifa och hans vänner.
» Sjungning på Gripsholms slott vid utdelningen av den internationella utmärkelsen ”The World’s Children’s Prize For the Rights of the Child” som delades ut av Drottning Silvia.
» Uppträdde på Södra teatern vid Mosebacke i samband med Botvidsgymnasiets estetlinjers föreställning/show.

2001
» Julshowen ”Världens Jul” med julsånger från hela världen. Både skolkonserter och offentliga konserter.
» Sjöng tillsammans med Robert Wells i TV vid Radiohjälpens galaföreställning för ”Världens barn”.
» Uppträdde på Skansen när de firade sitt 110-årsjubileum.
» Var ”förband” till Tomas Ledin på Grand Hotel.
» Sjöng på Globen i samband med ”Toner för miljoner”.
» Körläger i Örebro samt konsert tillsammans med Örebro musikklass på Hannaskolan.


2000
» Gjorde barnmusikalen ”Astrid Lindgrens Sagovärld” i Folkets Hus i Hallunda. Både offentliga konserter samt skolkonserter.
» Sjungning i Kungsträdgården på uppdrag av Internationella Biblioteket (Stockholms stadsbiliotek).
» Uppträdde på Konstnärsbaren i Stockholm i samband med Enators julfest.
» Sjöng på Nalen i samband med den rikstäckande kulturkonferensen Festival & Forum 21.
» Fick sjunga för Kungen och Drottningen när kungaparet besökte Botkyrka på "Eriksgata."

1999
» Spektrum var med och tävlade i körsång på Södra Latin. Vann förstapris för bästa utstrålning.

1998
» Spektrums första uppsjungning gjordes på vårterminen på Kulturtåget som gick mellan Botkyrka och Stockholm på uppdrag av kulturen i Botkyrka.