TILLBAKS TILL STARTSIDAN


Musik - Vår röst i världenI november 2008 åkte Spektrumkörernas initiativtagare Marie Bejstam och Charlotte Rider-Norlander på specialuppdrag till Bogotá. De fick bland annat hålla en workshop om svensk barnkörmusik, ett uppdrag de fått från Svenska Institutet.
I år är det dags igen. Den 5-16 april åker Charlotte, Marie och Per Bejstam åter till Colombia. De ska hålla i workshops/fortbildning för ett trettiotal musiklärare och undervisning/workshops med 300 barn från de fattigaste förorterna till Bogotá. Därefter gör alla dessa tillsammans en konsert inne i Bogotá.
Dock saknas instrument för att genomdriva projektet, varför vi startat en stor instrumentinsamling (klicka på affischen för en större version). Instrumenten kommer samlas ihop under våren och sommaren 2010 och de skall sedan skeppas över till Colombia i augusti.
Vi är inbjudna av Sveriges Ambassad för att genomföra detta projekt, men vi är fortfarande i stort behov av sponsorer. Ambassaden står för viss logistik och kontaktnät, men i övrigt inte för några löner eller annan kostnad i projektet. Så personer, organisationer eller företag som läser detta får gärna höra av sig om de är intresserade av att sponsra projektet. Alla bäckar små är välkomna!
Projektet har sitt ursprung i Spektrumkörernas verksamhet. Vi ska försöka sprida vårt sätt att jobba till Bogotá och de kommer i sin tur komma till oss (i höst får vi besök av Jorge Osorio) och inspirera oss med sitt sätt att jobba.