Spektrumkörernas körpedagoger

 

 

Huvudansvarig för Spektrumkörernas
pedagogiska och konstnärliga arbete

samt initiativtagare till körerna

 

Marie Bejstam
Körpedagog
Tel/fax 08-531 88 300
Mobil 0739 09 11 06
marie@mariemusik.com

Marie, som är utbildad musiklärare och körpedagog, har jobbat som musiklärare i grundskolan och kommunala musikskolan i 20 år. Hon har arbetat med babysång, småbarnsrytmik, musiklekis och förskola samt med körsång för alla åldrar. Marie är ofta anlitad inspiratör, fortbildare och föreläsare. De som hittills anlitat Marie är t ex körer, kyrkor, studieförbund, skolor, förskolor, musikhögskolor, länsmusiken, lärarhögskolan mfl. Marie bor i Botkyrka, närmare bestämt i Slagsta.

 

Körledare för Steens (Spektrum Teens) samt initiativtagare till Spektrumkörerna

 

 

Charlotte Rider Norlander
Körpedagog
Tel 018-38 55 38
Mobil 0709 22 35 63
charlotte@ridermusic.se

 

Charlotte är tillsammans med Marie Bejstam grundare av Spektrumkörerna. Hon blev även tillsammans med Marie utsedd till ”Årets barn- och ungdomskörledare i Sverige 2009” och fick emotta det ärofyllda priset från UNGiKÖR i samband med ”Eric Ericssondagen” i Berwaldhallen.

Körledare för Spektrum

 

Helena Gautier
Musiklärare
Tel 08-530 325 80
Mobil 0708 28 28 11
helena.gautier@gmail.com


Helena är körledare för Spektrum sedan 2007. Hon kom i kontakt med Spektrumkörerna i samband med ett uppsatsarbete som hon gjorde för Örebro Musikhögskola.
Helena är botkyrkabo sedan barnsben, även om hon nu flyttat till Salem. Hon har gått kulturskola, musikklasser, musikgymnasium, folkhögskola och musikhögskola. Specialområden är musikteori, musikpedagogik och körledning. Helena har arbetat som pianolärare och arbetar nu sedan 10 år tillbaka på Kassmyraskolan i södra Tumba som musiklärare för årskurs 3-6. Hon har hållit på med körsång hela livet och sjunger själv i kör.
 

 


Körledare för Steens (Spektrum Teens)

 

 

Camilla Fritzén
Musiklärare
Mobil 0703 43 70 60
info@camillalundstedt.se

 

 

 

 


Aktuellt »


Musik - Vår röst i världen »


Läs mer om Colombiaprojektet och instrumentinsamlingen.


Årets barn- och ungdomskörledare 2009 »


Marie Bejstam och Charlotte Rider Norlander är grundare och Spektrumkörerna i Norra Botkyrka och jobbar som körpedagoger och musiklärare. För sitt entusiastiska arbete med barn- och ungdomskörer, sitt sociala engagemang och sin mångfald i sitt körarbete tilldelades de av riksorganisationen UNGiKÖR pris som ”Årets barn- och ungdomskörledare 2009” vid ”Eric Ericsondagen” i Berwaldhallen 25 oktober 2009.

"Sångsvanen lyfter" »
Charlotte och Marie föreläste under ämnet "Att driva barnkörverksamhet i egen regi –entreprenörskap" på Kungliga Musikhögskolan.

Kulturpris »

Läs mer om när körpedagogerna Marie Bejstam och Charlotte
Rider-Norlander fick ta
emot Botkyrka kommuns kulturstipendium 2003.

 

 

 

 

 


 

 

Spektrumkörerna © 2010 webmaster: Tobias Hellsten